Tuesday, January 30, 2007

Bildene

Theo
Papercraft

Veskehåndtak og glidelåser


Paljetter

Strykenagler

Servietter

Stempler

Mer nostalgi...

Nostalgi trenger jo ikke å være personlige minner. Det kan også være minner om en annen tid. Noe som absolutt er nostalgi for meg er bildene til Elsa Beskow...




Dette er blitt et av favorittbildene mine etter at vi fikk Odin...


Det føles som om det er Odin hun har tegnet. Bildet er også mulig å få som plakat, men butikken jeg så den i var desverre utsolgt. Jeg vil kjempegjerne ha en slik plakat til å henge på romet til Vikingen. Hvis noen av dere vet om en butikk eller nettbutikk som har flere igjen blir jeg kjempeglad. Dessuten lurer jeg på hvilken bok bildet kommer fra?





Samtlige ting har jeg fått av Tomas som er kjempeflink til å kjøpe gaver.

Monday, January 29, 2007

Nostalgi...

Ukens tema er nostalgi. (Hjertetema forige uke kom og gikk, helt uten meg...) Nostalgi for meg betyr gode minner. Derfor vil jeg vise dere noe som bringer frem gode minner for meg.

Denne stolen, som er et lite smykkeskrin, fikk jeg av Pappas tante da jeg var liten...


Jeg husker jeg var helt fasinert over at noe kunne være så vakkert. Faktisk så er jeg ganske fasinert over den fortsatt. Så da jeg fant den igjen da Mamma og Pappa solgte huset før jul, ble jeg kjempeglad. Jeg har lett etter den flere ganger, uten å finne den. Jeg synes den er så nydelig!

Dette brettet synes jeg også passer godt til temaet "Nostalgi"...

Brettet fikk jeg av Bestemor for mange år siden. Det står på kjøkkenbordet og er ofte i bruk. Og jeg tenker på Bestemor hver eneste gang jeg tar i det. Så da jeg tok bilder av brettet i dag kom jeg til å tenke på en annen ting som får meg til å tenke på Bestemor; Bananlikør...

Jeg fant denne mini-flasken da vi var på ferie, og den fikk meg til å tenke så på Bestemor at jeg bare måtte kjøpe den. Husker at første gang jeg smakte på dette var hos henne. Dyppet så vidt tungen borti glasset og syntes det var kjempegodt. Tror jeg må smake igjen, og se om det smaker like godt nå også. En annen ting var at jeg syntes flasken var så utrolig vakker, så innholdet måtte jo bare være god.

I går begynte jeg å rydde hobbyrommet. Dette skal nå bli vikingen sitt rom, så jeg er nødt til å rydde opp og kvitte meg med en del. Burde ikke være noe problem, for jeg har mengder med materiell som aldri kommer til å bli brukt. Likevel er det så vanskelig å kvitte seg med ting. Til slutt måtte jeg ringe Mamma og be henne komme og hjelpe meg. Da ble det vei i vellinga. Jeg kommer til å selge, bytte og gi bort diverse ting. Først ut var alt garnet, som virkelig fikk ben å gå på i dag. Men det er supert! Det føles mye bedre å selge og gi bort enn å kaste det rett i søpla!

Friday, January 26, 2007

Helg...

En ting jeg liker å unne meg til helgen er friske, avskårede blomster, så i dag gikk jeg innom Mester Grønn og kjøpte meg tre buketter; roser, ferskenkvister og noen jeg ikke vet navnet på. Hele herligheten kom på 160 kr. Vel hjemme kunne jeg gå igang med å pynte leiligheten. Jeg virkelig koser meg med å dandere blomster i forskjellige vaser. Og ekstra gøy er det når jeg kan dandere blomstene i "alternative" vaser som whiskeyflasker og kaffekopper.

Her er ferskenkvistene i en vase Tomas har arvet etter bestemoren sin...


Jeg synes vasen er så fin, og pleier å ha gåsunger i den om våren.


Roser på kjøkkenbordet...


Masser av blomster i stua...




Sølvkorset har jeg arvet fra Mammas tante. Det er en av mine kjæreste eiendeler, men jeg har ikke brukt det på flere år. Derfor synes jeg det er ekstra hyggelig å ta det frem igjen nå og bruke det på en ny måte.

Til slutt et lite tips til dere som er i Oslo i helgen. Det har åpnet et nytt bakeri på Karl Johan (Palèet), "United bakeries", som er vel verdt et besøk. De har kjempegode brød og kaker, som både kan spises på stedet eller tas med hjem. Vi valgte det siste og her ser dere hva vi skal kose oss med i kveld...

Kake med karamell og pekannøtter og sjokoladekake. Ha en riktig god helg!

Wednesday, January 24, 2007

Misslykkede grytekluter

Det har blitt liten tid til hobby etter jul, men rett før vi dro på ferie bestemte jeg meg for å lage noe jeg har tenkt på lenge; Grytekluter. Jeg hadde noe svart garn liggende, som passet fint med januars fargetema; Hvitt, Svart og Grått. Jeg la opp mange masker siden de skulle toves og strikket i vei. Jeg burde kanskje ha lukta lunta da jeg brukte seks nøster garn på et par grytekluter, men jeg tenkte ikke over det. Så jeg fikk meg en god latter da jeg tok de ut av vaskemaskinen; De er godt tovet, men måler fortsatt hele 37x32 cm. He-he! Ja, grytekluter kan de ikke brukes som ihverfall. Men så ser jeg jo at de er kjempefine som sitteunderlag! Det er også noe som jeg har tenkt på å lage en stund. Så da ble det ikke helt bortkastet likevel.


Jeg har dekorert sitteunderlagene med hver vår bokstav. Brukte litt hvitt garn og nålefiltet dem fast. Jeg ble ganske fornøyd. Gleder meg til vi skal på tur igjen. Da blir vi ikke kalde på rompa, ihverfall.

Jeg har også blitt avslørt av Glimt . Jeg var hennes hemmelige venn i januar. Hmmm... Lurer på hvordan hun fant det ut?

Sunday, January 21, 2007

Ferie, Prikker og Pakker

Nå har vi kommet hjem igjen, etter en deilig uke på Gran Canaria. Vi har kosa oss kjempemasse alle tre. Flyturen både opp og ned gikk over all forventning. Vikingen klarte seg kjempebra. Det var vår første charterferie så det var en litt merkelig følelse å bli losa som sauer fra flyet og helt til hotellet. Men veldig lettvint da! Leilighets-hotellet var kjempeflott, og vi hadde fantastisk utsikt til både bassengområdet og ikke minst Atlanterhavet utenfor....


Vi brukte faktisk et par dager på å "finne stemningen". Vi gikk liksom litt rundt og lette etter noe å gjøre. Så fant vi ut at det beste kanskje var å gjøre ingenting. Og det vendte vi oss til kjempefort. Ferien ble brukt ved bassenget, (og i bassenget selvf.) på varandaen og til små trilleturer i den lille fiskelandsbyen Arguineguin. Her et lite bilde fra en hvilestund på varandaen...

I Arguineguin fant vi en liten, kjempehyggelig, italiensk caffebar, drevet av et italiensk ektepar. De solgte bla. favorittisen min "Ben and Jerrys". (Som forøvrig er amerikansk, ikke italiensk.) Derfor var var vi innom der tre ganger i løpet av uken. Man må jo benytte sjansen når man har den, ikke sant? Se bare her...



...Ser det ikke godt ut? Hvis noen der ute vet om et sted man kan kjøpe "Ben and Jerrys" i Norge, vil jeg bli kjempeglad for tips.

Dagen før vi skulle reise var både sønnen til eierene i cafeen, sammen med sin bestemor og oldemor. Og vi fikk selvfølgelig hilse på alle. Da de forstod vi skulle reise dagen etterpå fikk Odin med seg en liten gave. To utrolig søte fingerdukker fra Bolivia....


Jeg trodde jeg skulle komme hjem med masse spennende bilder av prikker for temaet denne uken. Men jeg må nok innrømme at det har gått litt i glemmeboken. Men en av dagene satt jeg og spiste "M&M's" på varandaen, og da kom jeg plutselig på det. Fine prikker, men de ble borte så fort.... Merkelig!


Vel hjemme igjen lå det to spennende pakker og ventet på meg. Den ene er fra min hemmelige venn på Hobbyboden....

Jeg fikk en kjempefin gave; to nøster brun Finull fra Rauma og et nøste beig/rosa Finull. Fargene stemmer desverre ikke helt på bildet, men disse fargene er bare SÅ meg. Begge fargene er fine i seg selv, men sammen er de helt knall. Gleder meg til å lage noe av dette garnet. Det er så spennende med helt nye garn-nøster synes jeg. Så masse muligheter ligger åpne... Sokker, skjerf, sjal, lue..... Enda så var det mer i pakken. En Bocca sjokolade (allerede spist opp i skrivende stund) og to pakker kakao. Mmmmm... Skal ta den første til frokost i morgen tenker jeg.

Nå er bare spørsmålet; Hvem er min hemmelige venn? Hun er en trønder som strikker og har mye garn. Hmmmmm... Må ta meg en snikerunde på hobbyboden. Tusen Takk, hvem du nå enn er! Gleder meg til avsløringen, slik at jeg kan få takket deg skikkelig.

Pakke nummer to er siste pakke i "Free Sample-Swapen". Connie i USA har sendt meg masse prøver på bodylotion, shampoo, tannkrem, godterier og masse annet. Til og med en søt toalettveske har hun sendt meg. Fargen er lysegrønn og kjempefin, men nok en gang kommer kameraet mitt til kort. Den ser jo blå ut.... Men Tusen Takk, Connie. En sikkelig flot swap-gave!

Tusen takk, for alle koselige hilsninger på bloggen min. Jeg har også blitt tagget og vil komme tilbake til dette en av de nærmeste dagene.

Friday, January 12, 2007

Ferie....

I morgen reiser vi! En uke på Gran Canaria, nærmere bestemt Argineguin. Jeg gleder meg så mye. Det skal bli så godt med litt sol og varme, late dager, bading, god mat og drikke. Koffertene er pakket og klare....

Det er jo så mye vi "må" ha med oss, spesielt nå som vikingprinsen skal være med.

Jeg la forresten merke til at lua til vikingen har striper....

Thursday, January 11, 2007

Mer striper...

Jeg tok med kamera ut i går, og fant enda flere striper

Striper på søylene i en paviljong....




Striper i et skittent kumlokk...



Striper på benken i parken...



Striper i stammen på et gammelt tre...



Dette er kjempemorro! Jeg legger plutselig merke til masse nytt når jeg er ute å går i nærmiljøet. Detaljer som jeg går forbi hver dag, uten å legge merke til dem. En fin måte å se på hverdagen med "nye øyne".


Wednesday, January 10, 2007

Striper

Det er første temauke, og ukens tema er striper. Jeg tenkte jeg skulle vise dere stripene på soverommet mitt. Her er vårt sengeteppe med striper:


Jeg pleier å legge sengeteppet med den andre siden opp (det er et annet mønster på den andre siden), men i anledning temaet tenkte jeg at jeg skulle prøve med den stripete siden opp. Jeg synes det ble ganske så fint, jeg. Kommer nok til å gjøre det sånn flere ganger.

Soverommet vårt er holdt i lyse, rolige farger, men jeg har alltid en liten, rød fargeklatt. Akkurat nå er det puten som har den rollen. Mye rødt i et rom man skal sove i er ikke bra, fordi det virker stimulerende. Da kan det rett og slett være vanskelig å slappe av, og man kan få dårligere søvn. Men siden rødt også er sensualitetens farge, har den jo absolutt sin funksjon i soverommet. Men alltså i små doser. (Man må jo sove litt også....)

Egentlig ser jeg at jeg ønsker meg noen flere puter i sengen. Kunne vært fint med noen hvite og grønne puter, tror jeg.

Da vi flyttet inn pusset vi opp soverommet med ny tapet. Jeg falt helt for denne stripete tapeten.

Synes den er så stilfull. Det er veldig høyt under taket, og med disse stripene blir rommet bare enda luftigere. Lysestaken er forresten kjøpt på A-møbler. Vi har en på hver side av sengen, over hvert vårt nattbord. Jeg synes det er så hyggelig å tenne stearinlys på soverommet. Kunsten er bare å ikke sovne fra dem....

Jeg har også stripete gardiner på soverommet.

Kan ikke fordra disse gardinene. Jeg har arvet dem fra Mamma, og de passer ikke inn. Men siden det er så høyt under taket passer ikke vanlige gardinlengder. En vakker dag skal jeg nok kjøpe et fint stoff og sy nye, fine gardiner.

Monday, January 08, 2007

Chocholat Chip Cookies - Oppskriften

Virtuella ba om oppskriften på kjeksene jeg lagde i går, så jeg tenkte jeg like godt kunne legge den her på bloggen. Så er det kanskje flere som får lyst til å bake litt...

Chocholat Chip Cookies

125 g. mykt smør
90 g. sukker
90 g. brunt sukker
1 egg
150 g. mel
1/2 ts. hornsalt
1/2 ts. vaniljesukker
100 g. mørk sjokolade

Visp sammen smør og sukker.
Tilsett egg og de tørre ingrediensene. Rør godt om.
Grovhakk sjokoladen, og rør den inn i deigen.

Sett deigen på bakeplate med to t-skjeer (hvis du bruker spiseskjeer, blir kjeksene STORE).
Stekes i 10-12 min. ved 180 grader.
La kjeksene "hvile" på plata i et par minutter, før de avkjøles på rist.

Jeg synes de er best når de har ligget i boksen over natta.

Kjempe-enkle, kjemperaske og kjempegode!

Regnfull mandag

Nå må jeg innrømme at jeg begynner å bli en smule lei av regn og mørke. Lengter etter sommer, sol og varme. Til jul fikk jeg denne fine boka av en venninne:


Den er full av nydelige bilder fra ulike eksotiske reisemål rundt om i verden. En perfekt bok å drømme seg bort i nå. Her er noen fristende bilder fra Aitutaki, Cook Islands:
Lørdag setter vi oss på flyet og reiser en uke til Gran Canaria. Ikke fullt så eksotisk som Aitutaki, men det skal bli deilig med litt sommer likevel. Jeg traska rundt i byen i dag, på jakt etter solparasoll til vogna til Odin, samt shorts og solbriller til nevnte viking. Og fant alt! Så nå nærmer vi oss klare.

Sunday, January 07, 2007

Søndag

I dag har jeg hatt en skikkelig god og lat søndag. Tomas og Odin stod opp kl. 07.00, men lot meg sove til kl. 09.00! Deilig! Og vi har bare kosa oss inne i dag, sett litt på "Six feet under", som vi tok opp på fredag, spist pizza til lunch og bakt Chocolat Chip Cookies.


Før skjønte jeg ikke hvordan noen kunne spise kakedeig, men så lagde jeg disse kjeksene. Måtte jo smake litt på deigen, siden det liksom hører med til sjokolade-kjeks. Himmel! Deigen er jo minst like god som de ferdige kjeksene. Tilsammen ble det 50 passe store kjeks, men på bildet her er det nok litt færre, ja.....


Tomas sitter og ser på fotball-kamp på tv, samtidig som han syr lommene på buksa si'.


Han får alltid hull i høyre lomme, noe jeg syntes var så rart. "Tror du det kan være fordi jeg har tapetkniven i lomma? Noen ganger glemmer jeg å ta inn kniven helt, skjønner du." Dah!! Kanskje det er derfor, du. Ha-ha!

Jeg har heklet et par Mary Jane tøfler i helgen. Dette er virkelig meg i et nøtteskall. Det var veldig mange som heklet disse tøflene på Hobbyboden for et års tid siden. Jeg fikk oppskriften da, men printet den ikke ut før i fjor høst, og begynte ikke å hekle før i går. Det går ikke så veldig kjapt med meg. Bruker litt tid på å finne ut av ting, jeg.


Til slutt i dag har jeg lyst til å vise dere en av mine fineste eiendeler. Denne alven fikk jeg av Tomas til bursdagen min i fjor, og jeg synes den er så utrolig fin.


Diktet i holderen er et lite utdrag fra Voluspå:

Sol, søster til måne

sørfra grep

med høyre hånd

om himmelrand
...